Fordelene med badstue etter trening

Det er en grunn til at badstue er et fast innslag ved de aller fleste treningssentre og svømmehaller. Etter en lang treningsøkt kan det være både sosialt og avslappende å slå seg ned i en varm badstue. De få minuttene i dette brennhete rommet kan også føre med seg mange fordeler for kropp og helse.

Tilbehør til badstuen

Alle treningssentre har sine egne regler for hvordan man skal opptre i en badstue. Noen lar deg styre temperatur, miljø og kleskode selv, mens andre har strenge regler til for eksempel hva du kan ta med deg inn. Den viktigste regelen er kun å ha riktig folkeskikk og ta hensikt til de andre menneskene du deler badstue med. Husk at folk av alle aldre, livssyn og bakgrunner deler samme rom som deg.

Bygg din egen badstue!

Har ikke treningssenteret ditt en badstue, eller kanskje du ikke trives sammen med en hel gjeng med fremmede i en badstue? Det er lettere å skaffe seg en egen badstu enn du sikkert tror. Det eneste man trenger er en kjeller, eller godt isolert bad. Ta en telefon til en profesjonell for å høre om en badstue passer inn i din kjeller eller ditt bad.

Fordelene med badstue

Å sette av tid til å bruke i en badstue kan ha mange helsefordeler. Du har sikkert opplevd følelsen av at nesen renser seg, musklene blir mykere og skuldrene senker seg. Den varme luften i badstuen åpner og renser porene dine, senker stressnivået og lar deg svette ut det som ikke hører hjemme i kroppen. Det er også påvist at 30 minutter i badstuen har positive effekter på hjertehelsen. Badstuen har vist seg å være en av de mest behagelige helsefordelene vi kan få tak i.