Endelig ned i vekt – hva nå?

Mange jobber hardt og lenge med å gå ned i vekt, og det er nok en del som kanskje ikke helt tror på at de skal klare målet sitt når det ser som aller mørkest ut. De aller fleste klarer det dog, men det krever selvsagt mye innsats og hardt arbeid. Enten man teller kalorier, kutter ut de mest usunne vanene eller begynner et nytt og mer aktivt liv så klarer mange å komme seg til den vekten de ønsker seg. Men hva skjer da?

For det første må man være ærlig med seg selv, og ikke hoppe rett tilbake i gamle vaner. Det er vanskelig å gå ned i vekt, og det kan også være vanskelig å holde på den nye vekten dersom man ikke jobber målrettet videre. La den nye livsstilsendringen din bli permanent, og ikke la verdens stress og mas la deg falle tilbake i gamle spor. Å føre dagbok over matvaner og trening kan være en god måte å beholde sin nye livsstil på, men sørg allikevel for at du ikke blir manisk – det er heller ikke sunt å bli for opphengt i treningen.

Det kan også være lurt å oppdatere garderoben når man endelig har gått ned i vekt. Ikke bare er dette en flott belønning for jobben man har gjort, men det betyr også at man har en ekstra motivasjon for å ikke vokse ut av de nye klærne igjen.

Mange velger også å sette opp en belønningskalender for delmålene sine. Kanskje jobber du mot en spesiell tid på 10km? Eller mot de første 10kg ned i vekt? Legg inn en belønning for når du når målene dine, og gjerne en ekstra stor en når du når ditt endelige mål. Dette er fantastisk motivasjon for de aller fleste!